Olemme muuttamassa ja noin kymmenessä vuodessa yksi, jos toinen tietokone on löytänyt tiensä meille. Mietimme pitkään mitä kaikilla tietokoneilla tekisimme, mutta päädyimme siihen, että tyhjennämme ylimääräiset tietokoneet ja, että tietokoneet päätyvät kierrätykseen, koska emme halua että mitään tietojamme päätyisi ns. vääriin käsiin.

Itse toimenpiteeseen et tarvitse muuta kuin USB-tikun, Darik’s Boot and Nuke -ohjelmiston, sekä esimerkiksi Rufuksen, jonka avulla voit kirjoittaa suoraa USB-tikulle ja teet samalla siitä boottaavan USB-tikun.

Lataa aluksi Darik’s Boot and Nuke -image tietokoneellesi ( https://dban.org/ ), jonka jälkeen lataat Rufuksen osoitteesta, https://rufus.ie/en/ . Nyt sinulla on kaikki tarvittavat työkalut luodaksesi boottaavan USB-tikun, Darik’s boot and Nukelle.

Seuraava vaihe onkin se, että alat tyhjentämään tietokoneita. Kannattaa varmistaa aina tyhjennettävän tietokoneen BIOS:sta, että ensimmäinen boottaava ”laite” on USB.

Jos haluat, niin aina voit ajaa tämän Boot and Nuken uudestaan ja uudestaan, mutta voit myös asentaa esimerkiksi Ubuntun ja ajaa sen jälkeen Boot and Nuken uudelleen, ihan vaan varmistaaksesi sen, että tiedostosi olisi jo tarpeeksi pirstaloituneet, että vanhoista tiedostoista tulisi niin sanotusti lukukelvottomia.