Dynaaminen DNS on varmasti asia, joka ei aivan kaikille internetin käyttäjille tule ensimmäisenä mieleen, mutta kokeilimme tätä testimielessä. Yllätyimme vähän itsekin siitä kuinka helppoa se on.
Perustimme tosiaan toimistollemme SSH-palvelimen, ihan testimielessä ja yllätyimme siitä miten helppoa se todellisuudessa oli. Palvelimet ja niiden ylläpitäminen ei varsinaisesti kuulu meidän mukavuusalueeseemme.
Tietysti ensimmäiseksi sinun tulee luoda käyttäjätunnus no-ip:lle. Ja kun olet luonut käyttäjätunnuksen ja salasanan, seuraavaksi sinun pitää luoda ns. host name, eli osoite jolla koti- tai toimistontietokoneesi tai -palvelimesi löytyy.
Olimme tässä suhteessa onnekkaita, sillä Asuksen reitittimemme ymmärsi suoraa dynaamisen DNS:n No-Ip:lle, joten se oli vaan asetusten ruksaamista ja konfigurointia.

Seuraavaksi meidän piti tehdä valintoja, että valitsemmeko virtuaalipalvelimen / porttiohjauksen, vai DMZ:n, valitsimme tässä kohtaa porttiohjauksen, koska turha koko palvelinta on tuoda julki verkkoon.

DNA:lla sallitut tietoliikenneportit ovat TCP-protokollassa 500, 2222–2231 ja 1024-65535 sekä UDP-protokollassa 123, 259, 500 ja 1024-65535.
Tässä kohtaa on hyvä muistaa palvelinkoneen palomuurin asetukset, sekä tietysti SSH-palvelimen asetukset. Ja varmasti kaikki ei ole yhtä onnekkaita mitä me olimme, niin tässä vähän toisenlaiset ohjeet.