Kuin sattuman kauppaa, niin päätimme lopulta ottaa osaa Turun yliopiston järjestämään FullStack-koulutukseen. Vielä siinä vaiheessa, kun koulutukseen haimme, ei ollut tietoakaan Koronasta, mutta hyvä näin, koska Korona osaltaan onnistui lamauttamaan melkein kaiken, muun muassa meidänkin toimintamme. Niin nyt olemme pystyneet kaikessa rauhassa opiskelemaan uutta ja laajentaa toimintaamme.

Moni varmaan kysyy, että miksi? Tähän vastaamme, että miksi ei? Koska aiempi osaamisemme on ollut puhtaasti riippuvainen LAMP-stackista, niin miksi ei laajentaisi osamista myös MERN-stackiin.

Opiskelua MERN-stackin alla.

Lähtökohtaisesti ajatellen, niin olemme opiskelleet uusia tekniikoita sitten marraskuun puolen välin jälkeen. Esimerkiksi express oli meille aivan tuntematon käsite, emmekä Reactiinkaan olleet juuri aikaisemmin puuttuneet.

Tietysti (tai tottakai) emme voi julkaista opintojen päätösprojektia, koska siinä oli jo muu yritysmaailma mukana, mutta päätimme ilahduttaa teitä, aika riisutulla, perus CRUD:lla,

CRUD:n lähdekoodiin pääset täältä,

MERN-CRUD

Toimivan demon taas näet täältä,

Heroku_MERN-CRUD

Opintojen ohella suoritimme myös muita sertifikaatteja, jotka kaikki eivät olleet millään lailla tähän opintokokonaisuuteen kytköksissä. Ohessa suorittamamme Linux Command Line -sertifikaatti.

Loput suorittamistamme serfikaateista on nähtävillä täältä,

Jussi Jokinen [at] LinkedIn