Microsoft Windowsin mukana on ’aina’ tullut mukana muistio (aka., notepad), mutta koska tämä ohjelma on myös aina ollut aika kälyinen, niin suosittelemme seuraavia tekstieditoreja.

Top 3: Parhaat tekstieditorit

Top 3: Parhaat tekstieditorit

Käytämme itse Sublime Textiä pääsääntöisesti muistiinpanojen luomiseen (muistion, aka., notepadin sijaan), toki tämä sovellus on myös loistava työkalu web-ohjelmointiin. Mutta pidämme erityisesti ohjelman ’tabi-mahdollisuudesta’ ja siitä, ettei aina tarvitse tallentaa tiedostoja, vaan ne löytyvät useasti ohjelmaa avatessa. Käytännössä Atom-tekstieditori toimii samalla tavalla kuten Sublime Text, mutta käsittääksemme se on vielä enemmän laajennettavissa kuin Sublime Text.

Brackets vuorostaan on enemmän suunniteltu juuri web-ohjelmointiin, koska tekstieditori toimii hyvin yhteen Google Chromen kanssa. Tekstieditorissa tehdyt muutokset näkyvät reaaliaikaisesti Google Chromessa, joka helpottaa ’devaus-työtä’.

Koska avasimme tämän artikkelin koskien Windowsin tekstieditoreita, suurin osa näistä editoreista toimii myös muilla alustoilla.