Jos et halua täyttää XAMPP:n htdocs-hakemistoasi sadoilla tai mahdollisesti tuhansilla tiedostoilla, on parempi jakaa tiedostot ja projektit omiin hakemistoihinsa käyttäen XAMPP:n (apachen) Virtual Host -ominaisuutta.

 

 

Yksinkertaisimmillaan Virtual Hostin määrittäminen onnistuu seuraavasti, meidän tapauksessamme, mene hakemistoon C:\xampp\apache\conf\extra ja avaa httpd-vhosts-tiedosto.

Hakemistolistaus

Hakemistolistaus

Lisää tiedostoon seuraavat rivit, meidän tapauksessa kaikki alkaa riviltä 44, joka on kommentti, että tästä alkaa sandbox-virtual hostin määrittäminen.

Virtual Hostin määrittäminen

Virtual Hostin määrittäminen

Muista lisätä myös kansiot tai hakemistot, jotka olet määrittänyt Virtual Hostille, meidän tapauksessa nämä kansiot ovat vhosts, sandbox, sekä logs.

Tämän jälkeen sinun tarvitsee vielä muokata Windowsin hosts-tiedostoa, joka löytyy hakemistopolusta, C:\Windows\System32\drivers\etc ja lisätä tiedostoon rivi, joka viittaa juuri luotuun Virtual Hostiin, meidän tapauksessamme 127.0.0.1        sandbox.localhost. hosts-tiedosto tulee avata järjestelmänvalvojan oikeuksin. Katso alla olevat kuvat.

Mitä luultavammin teidän hosts-tiedostonne on paljon ’puhtaampi’ mitä meidän, mutta emme halua, että Windows 10-käyttöjärjestelmä seuraa meitä, niin olemme luoneet ’sääntöjä’, jolla seuraaminen voidaan estää.

Kun kaikki tämä on tehty, sinun tulee vielä käynnistää apache uudelleen.